Expat die komt werken in Nederland

cursus engels rotterdamIn Nederland staan wij natuurlijk bekend om onze handel. Dat gaat vele jaren terug, nog uit de VOC dagen. We zijn altijd erg goed geweest met het voeren van handel met het buitenland. Ook zijn we historisch gezien een land dat veel buitenlandse werknemers, of expats, had. In de jaren 70 & 80 was er een grote stroom arbeidsmigranten uit bijvoorbeeld Turkije & Marokko en tegenwoordig komen er veel arbeidsmigranten uit Oost-Europa.

Maar ook zijn er veel migranten uit bijvoorbeeld De Verenigde Staten & het Verenigd Koninkrijk in Nederland aan het werk. Als je hier voor kortere tijd aan het werk bent, dan is Nederlands leren niet altijd noodzakelijk. Je kunt jezelf meestal wel verstaanbaar maken in het Engels in Nederland. Want vrijwel iedere Nederlander spreekt Engels. Zeker als je bij een internationaal bedrijf aan het werk bent, is het vaak geen probleem dat je geen Nederlands spreekt. Maar wil je hier voor langere periode blijven en een leven gaan opbouwen, dan is het toch wel handig om Nederlands te gaan leren. Met dutch courses rotterdam kan dit gedaan worden. Je kunt in relatief korte periode je Nederlands aanzienlijk verbeteren. In dit artikel geven we enkele tips.

Nederlands is een ingewikkelde taal

Laten we eerlijke zijn; Nederlands is best een ingewikkelde taal. Er zijn een hoop klanken zoals de “G” die lastig zijn om uit te spreken. Maar er zijn ook heel veel uitzonderingen op de regels van de taal. Dit kan voor een buitenstaander best wel ingewikkeld zijn om te leren. Maar gelukkig sta je er niet alleen voor. Natuurlijk helpt het om met vrienden, collega’s en eventueel familie Nederlands te leren praten.

Of te kijken naar Nederlandse televisie, maar een cursus nemen is toch wel de beste oplossing. Je krijgt dan in korte tijd les van iemand die hier zijn brood mee verdiend. Deze mensen spreken vaak ook goed Engels en kunnen op die manier de lessen geven. Meestal ben je in enkele weken klaar en dan kun je een examen of een toets doen. Het is zeker een goed idee om in zo’n cursus te investeren, want het helpt je toekomst enorm. Natuurlijk zijn zulke cursussen niet gratis. In sommige gevallen is het echter zo dat jouw Nederlandse werkgever hier een vergoeding voor geeft. Zo kan het flink schelen in de kosten.

Is het noodzakelijk om Nederlands te spreken?

Op zich is Nederlands spreken waarschijnlijk geen absolute noodzaak. Je ziet de laatste jaren steeds meer expats in Nederland wonen die geen woord Nederlands spreken. Toch lijkt het een goed idee als je voor langere tijd in het land wilt zijn en hier een leven op wilt bouwen. Je kunt een flinke kloof krijgen als je de taal niet spreekt. Investeer daarom in een Nederlandse cursus en oefen zoveel mogelijk.